Tuesday, February 8, 2011

Gold aka Emas Bebeh..




em.ni panduan mudah la bagi penggemar emas...kalau ikut strategi korang yang suka membeli belah. now boleh beli at area 1350..push stop. kemudian, kalau at area 1382 dia macam payah nak pecah..dan tak pecah last high. your next buy area 1250..aku tunggu korang kat sini ye..then next hentian bawah tu boleh buy lagi kalau korang nak leverage (bak kate ko)..

aku bukan lah pandai bab technical analisis. fundamental apatah lagi..he. tapi daripada dok menonong tak tentu pasal hari2 nak beli. baik kita guna system. tak gitu??he. so balajar2 la juga bab ni ye...orite bebeh.

next pukal station aku area 1060..


komen aku pasal emas boleh belek2 kat tepi tu...

4 comments:

wakif said...

o sama la den... Price tgh test support tu kalau tembus boleh pergi bawah lagi... Tapi untuk pelabur emas tegar tu memang dah boleh beli pelan2...

Matjoe said...

wo hoo, sapa beli time peak ari tu, sure tgh geleng kepala

kayzen said...

met.. bila nak minum2 ni...

MET said...

em.tapi analysis tak semestinya betul..risk and reward korang kira la sendirik2.hee.dengar news ura2 leh atas lagi tu..tapi hati2 la tgok gaya momentum gas pun macam dah kurang..

tapi jatuh pun. emas still ade nilai..ape de hal.10-20 tahun peram pun takpe...

kayzen..aduyai. aku malam skang ni agak susah sikit.hee.kalau sabtu ahad siang ok je rasa.petang2 ka..