Thursday, May 19, 2011

Sembang Kosong..

Salam.

Just sembang kosong di pagi hari..sesambil brain wash diri sendiri. ketika ni, aku tengah menikmati secawan air suam. dengar koleksi lagu2 lama daripada kumpulan search. dan baca akbar online baru sebentar tadi.

aku terpikir-pikir. macam mana life orang-orang di luar sana. macam mana dia mengharungi hari ini dan semalam. adakah makin OK. adakah sama sahaja seperti semalam-semalam??adakah tengah pening-pening tentang keperluan harian???. em. Blr rate dah naik 6.6..harga gula keperluan lain naik..inflasi semestinya telah naik 3.2%..minyak akan naik..barangan berasaskan petroleum bakal naik..subsidi korang bakal dikurangkan..cukai baru bakal diperkenalkan..amacam??lepas ni??????tapi dan cumenye yang aneh kerajaan kesayangan?? kata ekonomi meningkat bagus. ringgit mengukuh..pelabur asing meningkat..dan...ni lah hasilnya yang dapat kita rasa sekarang...huss.

ok. nampaknya kita kena banyak bergantung pada diri sendiri. ape pelan tindakan korang selepas ni??adakah sama??tunggu dan lihat??catu expenses??dah ade strategi??. ke tak rasa ape-ape??hu.

No comments: